Burendag

Pagina sluiten

Burendag

Burendag

zaterdag 28 september
10:00 - 14:00 uur
Gratis

Evenement type

Bibliotheek Carnisselande trakteert alle buurtbewoners tijdens Burendag op een gezellig samenzijn. Er is doorlopend een kraam met gratis afgeschreven boeken, zowel volwassen romans als jeugdboeken. De boeken zijn nog in goede staat, maar moeten plaats maken voor nieuwe. Kom lekker neuzen tussen de boeken en geniet vervolgens van een poffertjeslunch. Van 11.00 tot 13.00 uur staat er namelijk een poffertjeskraam voor de deur met gratis poffertjes voor iedereen!
Poppenkastvoorstelling
De Burendag wordt van 13.00-13.45 uur afgesloten met een poppenkastvoorstelling door Verder Vertellen. Als de speciale boekenkast open gaat komen de verhalen tot leven! Het poppenkastverhaal is gebaseerd op het boek Dit gebeurde allemaal echt van Joukje Akveld en Kees de Boer. Een verhaal over buren.
Cees verheugt zich erop een boek te lezen in de tuin, samen met haar katten. Maar dan begint de buurvrouw tegen haar hondje te praten. Hárd. En buurman Matthijs blijkt een klusdag te hebben. Met boormachines en zo. En precies vandaag barbecueën de overburen op hun balkonnetjes. Muziekje aan, gezellig! Oordopjes, koptelefoons… niets houdt de herrie tegen. Wat nu? En wat doet die hijskraan met sloopkogel eigenlijk voor de deur?
De voorstelling is het meest geschikt voor kinderen van 4 t/m 10 jaar, maar iedereen is welkom. Toegang is gratis. Kom gezellig langs en ontmoet je buren!